Silkkipaino yksilölliseen painatukseen ja brändin rakentamiseen

Silkkipaino eli seripaino on tarkoitettu asiakkaalle, joka haluaa yksilöllisen painatuksen valmistamaamme muovituotteeseen esim. yrityksen logolla. Käytämme paino väreinä Pantonen® spottivärejä ja tällä hetkellä saatavilla on 1 865 eri värivaihtoehtoa. Muovituotteiden lisäksi silkkipainatus voidaan tehdä yrityksessämme mm. kartonkiin, lasiin, tyyppikilpiin ja kankaaseen. Tämän painotavan etuina verrattuna foliopainatukseen on laajempi värimaailma sekä mahdollisuus painaa suurempia pintoja.

Silkkipaino kaikkiin painotarpeisiin

Ensimmäisenä suunnitellaan asiakkaan kanssa yhdessä painettava kuva. Painotyö alkaa valmistelemalla seula tuleviin painotöihin. Seulakankaalle valotetaan painettava kuva (esim. logo tai kuvio) ultraviolettivalolla ja valotuksen jälkeen seulasta pestään pois ylimääräinen emulsio. Kun kangas on kuivunut, seula asetetaan painokoneeseen ja valmistellaan haluttu painoväri sekä asemoidaan painettava tuote oikeaan kohtaan. Tämän jälkeen väri painetaan valotetun kuvan läpi painettavan tuotteen pinnalle. Lopuksi tuote kuivatetaan kuivatusuunissa.

Kohderyhmät

Yrityksemme silkkipaino tarjoaa painettuja tuotteita tukkuliikkeille, jälleenmyyjille sekä suoraan loppukäyttäjille. Painotuotteet ovat oiva lisä yrityksen brändäyksen tueksi. Tuotteita menee myös jonkin verran liikelahjoiksi.

Silkkipaino ja laatu

Teemme laadukasta painojälkeä ja esim. syksyllä 2018 investoimme uuteen valotuslaitteeseen. Pyrimme jatkuvasti kehittämään tuotantoa ja pysymään ajan hermoilla. Yrityksessämme on korkea laatuvaatimustaso, jota seurataan säännöllisesti. Lisäksi teemme yhteistyötä alan huippuosaajien kanssa. Pääsääntöisesti valmistamme kaikki painamamme tuotteet. Koska meillä on muovituotetuotanto samassa yrityksessä, meidän on helppo räätälöidä asiakkaalle tuotekokonaisuus/ -paketti. Meillä on tehokas, katkeamaton tuotantoketju ilman turhia välikäsiä, odotteluaikoja sekä kuljetuskustannuksia.

Seripainolta onnistuu värin painaminen silkkiin

Ammattitaitoisuus

Panostamme huolellisuuteen ja laatuun. Meillä on osaava, ammattitaitoinen henkilökunta, jolla on monien vuosien ja jopa vuosikymmenien työkokemus yrityksessä. Silkkipainatus on pitkälti käsityötä ja se vaatii monta eri työvaihetta, mm. sekoitamme värit pääsääntöisesti itse.

Miten silkkipaino toimii?

Kaikki pohjautuu seuloihin eli silkkeihin. Alun perin painotapaa käytettiin pääasiassa silkin painamiseen ja siitä painotavan nimityskin on syntynyt, vaikka nykyään lopullisen tuotteen materiaalina käytetään niin tekstiilejä, metalleja, lasia kuin muovia. Meillä painetaan omien muovituotteiden lisäksi mm. kartonkiin, lasiin, tyyppikilpiin ja kankaaseen.

Seula kalvotetaan eli se käsitellään aineella, joka reagoi valoon herkästi. Kun kalvotus on valmis, voidaan valon avulla "valottaa" haluttu kuva seulaan. Kun valotus on valmis, huuhdellaan seula ja emulsio huuhtoutuu pois kuvan alueelta. Näin painokaavio eli sapluuna on valmis. Väri painetaan sapluunan läpi painopinnalle eli lopulliseen tuotteeseen. Jos kuva on monivärinen, tarvitaan jokaiselle värille oma silkkinsä eli seulansa. Myös painokaavion ja seulakankaan paksuus ja tiheys vaikuttavat siihen miten paljon väriä päätyy lopputuotteen pinnalle.

Seulan valmistus on silkkipainon aloituksen hintaan suuresti vaikuttava tekijä. Seulaa ei voida jälkikäteen muuttaa, joten painatuksen muutokset vaativat aina kokonaan uuden painoseulan valmistuksen.

Seripaino eli silkkipaino on kustannustehokas menetelmä, kun painettavien tuotteiden kappalemäärät ovat riittävän suuria. Kun sapluunat ovat valmiit, on lisätilausten hinta tavallisesti edullisempaa kuin painamisen aloittaminen tyhjältä pöydältä.

Painotapa on perinteikäs ja yhä yksi yleisimmin käytetyistä painomenetelmistä. Lopputulos on aina kestävä ja näyttävä!

Ota yhteyttä

Silkkipaino käytössäsi!

Ota yhteyttä, niin keskustellaan siitä, mitä seripainomme voi tehdä juuri teidän yrityksellenne: myynti@ykkosmuovi.fi

tai 02 7382 650.

Ajankohtaista

UUTUUS - SUOJAVISIIRI

Turvaa työntekijäsi ja asiakkaasi tartunnalta asianmukaisin varustein.

Tutustu suojavisiiriin >>


TIEDOTE liittyen Korona (COVID-19) virukseen poikkeustila aikana!

Vallitsevasta Korona (COVID-19) viruksen aiheuttamasta poikkeustilasta johtuen olemme toimineet tilanteessa ennakoivasti noudattaen Työterveyslaitoksen, THL:n ja valtiovallan suosituksia, jotta varmistaisimme mahdollisimman hyvin työntekijöidemme ja johtohenkilöstömme terveyden säilymisen ja tuotantomme normaalin toimimisen asiakkaat huomioiden poikkeustilan aikana seuraavilla toimenpiteillä:

  • Etätyömahdollisuus on otettu laajemmin käyttöön
  • Olemme ohjeistaneet käsienpesu, -ja yskimishygieniassa työntekijöitämme
  • Desinfioimme kosketuspintoja kahdesti päivässä
  • Kaikki työntekijämme toimistossa sekä tuotannossa käyttävät hengityssuojaimia
  • Sairaana ei tulla töihin vaan noudatamme ohjeistuksia 14 päivän karanteenista
  • Tauotuksessa noudatamme porrastusta ja pidämme väh. 2 metrin turvavälin työkavereihimme

Tarvittaessa toimenpiteitä muokataan vallitsevien ohjeistuksien mukaisiksi!

IMG_20200326_125453_758.jpg

KEVÄT UUTTA! Avaamme Ykkösmuovin historian ensimmäisen blogi-alustan sivuillemme helmikuun aikana. Jää kuulolle!

Juttuja tulossa mm. ympäristövastuullisuudesta, uusista ekologisista tuotteistamme ja työhyvinvoinnista.

Voit seurata kirjoitteluamme täällä verkkosivustollamme sekä some-kanavissa: Instagram, Facebook ja Twitter. Löydät meidät myös LinkedIn:stä. 

Meiltä nyt myös ekologisia ja kierrätettäviä tuotteita:

Valikoimassamme mm. kartonkisia mappeja (koot P400 ja P700), foldereita käyntikorttikotelolla ja käyntikortteja yksilöidyillä painatuksilla yrityksesi tarpeisiin. Meiltä löydät myös Green Generation todistuskansioita ja kodinkansioita. Käy kurkkaamassa kansiot, erikoistuotteet ja referenssit osiot!

Puhelinnumeromme ovat muuttuneet!

Uudet numerot:

Marko: 044 775 0402
Bea: 044 775 0403
Ari: 044 775 0401

Lankapuhelinnumero pysyy ennallaan.

Verkkosivustomme on työn alla, uusia tuotteita lisätään koko ajan - katso myös edulliset POISTOTUOTTEEMME!

SEURAA MEITÄ MYÖS SOMESSA:

instagram    facebook    linkedin.pngAA_LUOTTOLUOKITUS.png