SUOMALAINEN TYÖ ON ARVOVALINTA

Tiesitkö, että meille on myönnetty Avainlippu-merkki, joka on merkki suomalaisesta työstä. Suomalaisen Työn Liitto myönsi meille käyttöoikeuden merkkiin 12.10.2022 alkaen. Merkki on myönnetty kansioille, muovitaskuille, välilehdille ja alihankintatöillemme.

Avainlippu tuote on valmistettu Suomessa

Suomalaisen Työn Liitto kannustaa valitsemaan työtä Suomeen ja toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Tämä on ollut liiton missiona jo yli 100 vuotta.

Avainlippu-merkki myönnetään Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Merkki myönnetään, jos tuotteet ja palvelut täyttävät merkin kriteerit. Kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 %. Keskimäärin kotimaisuusaste on yli 80 %. Avainlippu-merkki on rekisteröity yhteisömerkki.

Käyttöoikeus myönnetään hakemusten perusteella kolmeksi vuodeksi kerrallaan ja käyttöoikeuteen vaadittavat tiedot tarkastetaan yrityksiltä vuosittain.

Avainlippu on myönnetty jo tuhansille tuotteille ja palveluille. Kaikki Avainlippu-tuotteet ja palvelut löytyvät sinivalkoinenvalinta.fi palvelusta.

Sinivalkoiset arvot ovat olleet meille tärkeitä toimintamme alusta asti

Olemme työllistäneet suomalaisia jo vuodesta 1981. Meille Avainlippu-merkin hakeminen oli sinivalkoinen arvovalinta. Valmistamme tuotteemme Suomessa, omalla tehtaallamme Suomusjärvellä. Meille tärkeitä sinivalkoisia arvoja ovat olleet toimintamme alusta alkaen kotimaisuus ja korkea laatu, siksi Avainlippu-merkin hakeminen oli meille luonnollinen valinta. Haluamme viestiä Avainlippu-merkillä kotimaisesta valmistuksesta ja työstä.

Sinivalkoisen arvojen merkitys korostuu nyt, kun globaalit myllerrykset ovat lisääntyneet. On hyvä olla tietyllä tapaa omavarainen, jotta kriittisiä toimintoja pystytään ylläpitämään keskeytyksettä. Yli 95 % raaka-aineistamme tulee Euroopasta. Myös markkinoinnillisessa mielessä yhteisömerkki tukee viestintää kotimaisuudesta ja vastuullisuudesta ja tuo uusia ideoita ja näkökulmia markkinoinnin kentälle.

Vastuullisuus näkyy toiminnassamme useammalla osa-alueella. Kannamme vastuumme yhteiskunnasta maksamalla veromme Suomeen ja olemme toimintamme alusta alkaen työllistäneet paikallisia. Kannamme vastuumme myös ympäristöstä käyttämällä kierrätysmateriaaleja, kuten 100 % kierrätettyä muovia ja kartonkisia materiaaleja, kierrättämällä tuotannon raaka-aineiden ylijäämät ja osallistumalla myös energiatalkoisiin oman aurinkovoimalamme avulla. Kierrätystalkoista ja aurinkovoimalastamme löytyy lisää tietoa aiemmista postauksistamme. Sosiaalisesta vastuullisuudestamme löytyy tietoa myös yrityksestä osiosta.

Mitä Avainlippu-merkki merkitsee kuluttajille?

Kuluttajalle Avainlippu-merkki on todiste tuotteen tai palvelun kotimaisuudesta. Avainlippu-merkin saanut tuote on aina valmistettu tai tuotettu Suomessa. Kuluttaja näkee tämän jo yhdellä silmäyksellä Avainlippu-merkistä. Tutkimuksen mukaan Avainlippu-merkki kuvastaa suomalaisille mm. seuraavia asioita:

  • suomalainen
  • luotettava
  • laadukas
  • vastuullinen
  • rehellinen
  • työllistävä
  • kestävä
  • arvovalinta

Avainlipun tuntevista selkeä enemmistö (77%) kokee, että Avainlippu vaikuttaa omaan ostopäätökseen ja se motivoi ostamaan (72%) suomalaisista. Merkki vaikuttaa myös yrityksestä välittyvään mielikuvaan, sillä suomalaisista (64%) sanoi, että merkki vaikuttaa positiivisesti työnantajamielikuvaan.

Valitse kotimainen, luotettava toimija

Meiltä tilatessasi voit luottaa tuotteiden olevan kotimaisia, ammattitaidolla ja kokemuksella valmistettuja, korkealaatuisia ja kestäviä. Meillä on tehokas, katkeamaton tuotantoketju ilman turhia välikäsiä, odotteluaikoja sekä kuljetuskustannuksia. Räätälöimme yrityksesi tarpeisiin sopivan tuotekokonaisuuden tai -paketin. Kysy lisää, palvelemme mielellämme!

Lähde: Suomalaisen Työn Liiton verkkosivusto: suomalainentyo.fi