YRITTÄJÄN PÄIVÄ TERVEISIÄ

Hyvää Yrittäjän päivää! 

Tänään 5.9. vietetään jälleen vuosittaista Yrittäjän päivää. Nyt on hyvä päivä kertoa yrittäjän tarinaani, joka alkaa jo lapsuudesta.
 
Olen kasvanut yrittäjäperheessä, joten minulle on ollut luontaista ottaa vastuuta tekemisestä ja pohtia miten asioita voisi kehittää. Tavallaan ajatus Ykkösmuovin jatkamisen mahdollisuudesta oli enemmän ja vähemmän tietoista jo lapsesta asti. Ei se ollut niin, että minusta tulee Ykkösmuovin yrittäjä, vaan välillä haaveilin muistakin ammateista. Mielestäni se oli luonnollista ja järkevää, sillä sukupolvenvaihdos kuvion toteutuminen ei ollut itsestäänselvyys. Isoimmat kysymykset, joita pohdin, olivat: Haluanko oikeasti tätä? Riittääkö minulla aineeton ja aineellinen pääoma? Onko minulla tarjota kannattavaa työtä myös tulevaisuudessa? 

Monipuoliset työtehtävät ovat yrittäjyydessä parasta


Yrittäjyydessä minun mielestäni on parasta monipuolisuus; Osaamistaan saa kehittää niin paljon kuin on mielenkiintoa. Toisaalta usein harmittaa se, että tuntuu ettei aikaa ole riittävästi. Jatkuva priorisointi kuuluu jokaiseen päivään. Itseltään joutuu kysymään usein kysymyksen: Mikä parhaillaan on tärkeintä? 

Kapasiteetti- ja kannattavuustuntuma säilyy tuotantoon keskittymällä


Pidän itseäni introverttinä ja tuotantoon keskittyvänä ihmisenä. Osallistumalla tuotannon käytännön tehtäviin itsellä pysyy paremmin käsitys tuotannon kapasiteetti- ja kannattavuustuntumasta sekä tuotannon kehittämisestä. Parasta työpäivissä ovat ne tilanteet, kun on voinut auttaa asiakasta jollakin tavalla. 

Valmistavan teollisuuden palveluihin tullaan keskittämään resursseja yhä enemmän


Yrittäjäksi ryhdyttyäni tiedossa oli toimialamme alamäki, jota alkanut pandemia ja digiloikka heikensi edelleen, etenkin toimistotarvikkeiden kysynnän osalta. Nykyään vallalla oleva ekologisuus ajattelu on myös hyvällä tavalla kyseenalaistanut sitä, mitä tuotteita ylipäänsä todella tarvitaan. Kaikella tuotetulla materiaalilla on oltava perusteltu tarkoitus ja materiaalien tulisi olla mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavaa. Silti aivan kaikkea ei voi edelleenkään pitää vain sähköisessä muodossa ja siksi valmistamiamme tuotteita tarvitaan suojaamaan ja säilyttämään dokumentteja tai tuotteita. Valmistavan teollisuuden palvelut tulevat olemaan sitä suuntaa, johon Ykkösmuovi tulee jatkossa entistä enemmän keskittämään resurssejaan. 

Ylpeästi yrittäjä


 
Yrittäjän päivä terveisin 
Marko Suominen/Ykkösmuovi Oy