Yhteistyökumppanimme Vilikkala sijaitsee ADI Kalusteet Oy:n yhteydestä Salon Halikossa. Vilikkala on käynnistänyt uusissa tiloissa tuotannon kalanterointi- ja laminointikoneella, joka mahdollistaa rakenteellisesti vahvojen tekstiilien ja huopien hyödyntämisen esim. akustisissa elementeissä.

Vilikkala tekee koneella alihankintaa suomalaiselle tekstiiliteollisuudelle ja jalostaa materiaaleja omaan säilytyskori ja laukkutuotantoon. Vilikkala on osa Rester Oy:n poistotekstiilikuituja hyödyntävää verkostoa. Uuden liiketoiminnan ydin on Ethica Oy:n kanssa valmisteltu kiertotalousstrategia, joka ohjaa Vilikkalan toimintatapaa, kasvutavoitteita ja sitoumuksia kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Toteutimme Vilikkalalle ekologisesta kartongista näytepalakansion. Vilikkalan yrittäjä Jari Toivonen kertoo ideaa näytepalakansion taustalla ja siitä miten näytepalakansio tukee Vilikkalan myyntiä ja kasvutarinaa.

Vilikkala kartonkinen näytepalakansio

Etsimme yhteistyökumppania, jolla on osaamista ja halua kehittää uusia asioita

Yhteistyö Ykkösmuovin kanssa alkoi, kun etsimme yhteistyökumppania, joka on kiinnostunut uusista materiaaleista ja innostunut kehittämään uutta liiketoimintaa yhdessä. Tajusimme, että meidän naapurissamme on yritys, jolla on paljon erilaista osaamista ja halua kehittää uusia asioita. Pohdimme yhdessä, miten mm. kierrätysmuovipulloista ja poistotekstiileistä tehtyä huopaa voi käsitellä Ykkösmuovin tuotannossa, kertoo Jari Toivonen.

”Erityiskiitosta haluamme antaa Ykkösmuoville heittäytymisestä ja hyvästä ongelmanratkaisukyvystä! Yhteistyö perustuu molemminpuoliseen luottamukseen ja avoimeen mahdollisuuteen, että uusien asioiden kohdalla on myös asioita, jotka voivat epäonnistua. Ykkösmuovissa on hyvä tunnelma ja sitoutunut henkilökunta”, lisää Toivonen.

Idea näytepalakansioon syntyi, kun käynnistimme uuden tekstiilien laminointilinjan

Kansion tarve on syntynyt vast-ikään, sillä käynnistimme uuden tekstiilien laminointilinjan ja ryhdyimme tarjoamaan tekstiilipalveluita asiakkaillemme.  Haluamme kasvaa ja toimme heti paljon uusia palveluita tarjolle, joten näytepalakansiolla on tärkeä rooli todentaa sitä mihin kaikkeen pystymme. Ykkösmuovin referenssit löytyivät verkkosivuilta ja somesta, josta saimme idean toteutukseen, toteaa Toivonen.

Näytepalakansio on suunniteltu yritysasiakkaille, jotka suunnittelevat visuaalisia kokonaisuuksia

Toivonen kertoo ideaa näytepalakansion taustalla näin: ”Kansio on tarkoitettu yritysasiakkaille, jotka suunnittelevat visuaalisia kokonaisuuksia tai miettivät tekstiilien teknisten ominaisuuksien lisäämistä. Kansiossamme on kolme osaa, ensimmäinen on poistotekstiilihuoville, toinen kierrätysmuovipulloista tehdyille huoville ja kolmannesta löytyvät näytteet laminoiduista tekstiileistä. Tyypillinen asiakas voi olla sisustusarkkitehti, sisustussuunnittelija tai yritys, joka pohtii tekstiilien alihankintapalvelun ostamista meiltä”.

Vilikkala huopa näytepalat

Kansion materiaali valinta heijastaa mielikuvaa ekologisuudesta ja kestävyydestä

Kansio on tehty paksusta ruskeasta kartongista ja se heijastaa mielikuvaa ekologisuudesta, mutta samalla kestävyydestä. Hopeinen logon foliopainatus kannessa on todella moderni ja sopii hyvin yrityskuvaan ja on linjassa mm. käyntikorttien kanssa, jotka Ykkösmuovi toteutti meille samalla tekniikalla. Kansio on helppo sulkea ja se pysyy asiakkaalla pitkään siistinä ja käyttökelpoisena. Tuotepalat on merkitty tekstiilitarroilla ja välilehtien avulla asiakkaan on helppo selventää mistä näytepalasta on kulloinkin kyse, Toivonen kertoo.