AURINKOPANEELEILLA ENERGIAA MUOVIN TUOTANTOON

Yritykset ovat viime vuosina kasvattaneet kiinnostustaan aurinkoenergiaa kohtaan. Vuodesta 2016 lähtien aurinkosähkön verkkoon kytketty kapasiteetti Suomessa on tuplaantunut vuosittain. Vielä toistaiseksi aurinkovoiman osuus Suomen sähköntuotannosta on alle prosentin luokkaa (0,2 %), mutta tilanne muuttuu tulevaisuudessa.

Aurinkoenergiaan siirtyminen on yrityksille yleensä taloudellinen ja ekologinen teko, mutta lisäksi sillä on positiivinen vaikutus yrityksen imagoon. Me Ykkösmuovilla saimme Poweran asentamat aurinkopaneelit käyttöömme huhtikuussa 2020.

Aurinkopaneeleilla muovitehtaaseen energiaa

Aurinkoenergia oli luonnollinen valinta

Ympäristöarvot ovat aina olleet meille tärkeitä. Se on näkynyt jo pitkään esimerkiksi siinä, että materiaaleista ylijääneitä ainesosia pyritään kierrättämään mahdollisimman tehokkaasti. Koska yleinen ilmapiiri on viime vuosina ollut yleisesti muovivastainen, halusimme etsiä uusia keinoja toimia ympäristön hyväksi, sillä muovia kuitenkin tarvitaan.

Päädyimme korvaamaan osan sähköntuotannostamme aurinkoenergialla. Pohdimme erilaisia vaihtoehtoja ja tulimme siihen tulokseen, että aurinkopaneelit vaikuttavat kaikkein vähiten eläimiin ja ympäristöön.

Auringosta energiaa muovin tuotantoon

Lisäenergiaa auringosta

Ykkösmuovin sähkönkulutus on noin 230 mWh vuodessa. Aurinkoenergialla tästä pystytään nyt tuottamaan noin 17 %. Vaikka alkuinvestointi oli mittava, järjestelmä maksaa itsensä takaisin noin 8 vuodessa. Paneelien käyttöikä on noin 30-40 vuotta.

Business Finland myöntää yrityksille tukea aurinkopaneeleihin sillä ehdolla, että kaikki energiantuotto menee omaan käyttöön. Myös me saimme katettua tuen avulla osan kustannuksista.

Lähteet: lut.fipowera.fi