KANSIOILLA PIDÄT TÄRKEÄT PAPERIT JÄRJESTYKSESSÄ – NÄIN OTAT PAPERIKAAOKSEN HALTUUN!

Ovatko tärkeät paperisi hujan hajan työpöydälläsi? Mietitkö, minne laitoit viimeisimmät tärkeät laskut ja tositteet? Kuluuko sinulta turhaan ylimääräistä aikaa paperikasojen penkomiseen ja selvittelyyn työpöydältä, laatikoista ja työlaukusta?

Ei huolta! Ongelma on helposti ratkaistavissa ja pystyt jälleen keskittymään olennaiseen ja mikä parasta säilytät myös mielenrauhasi ja työsi sujuu sutjakammin. Esittelemme tässä muutaman vinkin, joilla onnistut. Ota nämä vinkit talteen.

Digitalisaatio on lisännyt sähköisen arkistoinnin määrää, mutta tulostetulla paperilla on edelleen useita erilaisia käyttötarkoituksia, mm. vedokset, työmääräimet ja lähetteet, joita talletetaan/arkistoidaan kansioihin fyysisten mallien mukana. Esimerkiksi meillä Ykkösmuovissa työmääräimiä menee tuotannon läpi vuodessa 1500 kpl!

Kansioissa tärkeät paperit kulkevat myös kätevästi paikasta toiseen hybridityötä tekevillä.

Vinkkejä tärkeiden paperien järjestelyyn

KANSIOIDEN KOKO

 • Mieti, minkä kokoisia kansioita tarvitset ja kuinka paljon papereita pitää mahtua kansion sisälle? Kansioita on saatavilla A4 ja A5 kokoisina. Tai vaikkapa A3 koossa.

VÄLILEHDET

 • Tarvitsetko välilehtiä kansion sisälle? Välilehdillä voi järjestellä paperit esim. päiväkohtaisesti tai aakkosittain järjestykseen. Välilehtien avulla tarvittavat paperit löytyvät kansiosta nopeasti eikä arvokasta aikaa kulu turhaan etsimiseen.

TASKUT KANSISSA

 • Pitääkö kansiossa olla etukannessa tai kansion sisällä taskuja? Etukannen taskuun voi kätevästi sujauttaa esim. esitteen, mainoslehtisen tai kirjoittaa paperille kansion sisältöön liittyvän tekstin, joka nopeuttaa työtäsi, kun oikea kansio löytyy helposti yhdellä vilkaisulla. Kansion sisälle on mahdollista teettää eri kokoisia ja mallisia taskuja. Esim. taskut käyntikorteille ovat olleet suosittuja.

VÄRI JA MATERIAALIT

 • Minkä värisiä kansioita tarvitset? Värikoodit helpottavat oikean aiheen löytämisessä. Esim. punaiseen kansioon voi tallettaa tärkeitä tietoja, joita tarvitaan päivittäin. Vihreässä kansiossa voi säilyttää esim. kierrätykseen ja ympäristöasioihin liittyviä tietoja. Papereita voi myös järjestellä eri värisiin kansioihin mm. vuodenaikojen värien mukaan, esim. keltaisissa kansioissa kevään ja kesän aikana talletettuja tietoja. Oranssissa kansiossa syksyn aikana kertyneitä tietoja jne.
 • Mistä materiaalista kansio valmistetaan? Valitaanko perinteinen muovinen kansio tietyllä muovilla, esim. nukkamuovi, jota käytetään yleisesti todistuskansioissa vai kartonkinen ekomappi.

OTA AIKAA PAPEREIDEN JÄRJESTELYYN

 • Kun edellä mainitut vinkit on otettu käyttöön, ollaan jo pitkällä! Nyt tarvitaan vielä aikaa ja kärsivällisyyttä papereiden järjestämiseen kansioihin. Toimiva ja aikaa säästävä keino on laittaa paperit heti kansioon sitä mukaa, kun niitä työpäivän aikana kertyy. Tai varata aikaa työpäivän lopuksi esim. 10 minuuttia papereiden järjestelyyn. Tällä tavalla seuraavan päivän työt on mukavampi aloittaa ns. puhtaalta pöydältä, kun tärkeät paperit ovat tallessa siellä missä niiden kuuluukin olla.

Kansiovalikoimastamme löydät käyttötarkoitukseesi sopivan kansion

Kansiovalikoimastamme löytyy kansioita yrityksesi tarpeisiin erilaisiin käyttötarkoituksiin ja monelle eri toimialalle. Kysy lisää! Palvelemme ja autamme mielellämme.

Alla lueteltuna valikoimaamme:

 • Perusmapit: P400, P700 ja P900
 • Kartonkiset ekomapit
 • Minikansiot
 • Esitekansio
 • Repäisykansiot
 • Raporttikansiot
 • Todistuskansiot
 • Six pack kansio
 • Kulmalukkokansiot

Suosituimpia kansioita ovat laitekansiot, joita kysytään tasaisesti ympäri vuoden. Todistuskansiot puolestaan ovat hyvin pitkälti sesonkituotteita, joiden valmistus ajoittuu alkuvuoteen ja alkukevääseen sekä syksyyn ja joulusesonkiin.

Kansioiden valmistuksessa käytettävät materiaalit ja valmistusmenetelmät

Kansioita voidaan valmistaa muovista ja kartongista laminoimalla, saumaamalla tai stanssaamalla. Laminoimalla ohut muovikalvo liimataan pahvin pintaan. Kansioissa käytettävät rakennepahvit voidaan myös saumata ympäriltä. Tässä menetelmässä ei käytetä liimaa. Stanssaus menetelmää käyttämällä kansio leikataan muotoonsa.

Loihdi näyttävät brändäykset painatuksilla

Folioinnilla saadaan loihdittua näyttäviä metallinhohto efektejä painettavaan pintaan. Esimerkiksi todistuskansioissa tai kauppakirjakansioissa tämä painatus menetelmä on edukseen ja tuo myös juhlavaa ilmettä. Silkkipaino menetelmällä saadaan tehtyä laajoja painopinta-aloja kaikilla PMS sävyillä (Pantone). Offset- ja tasotulostus soveltuu valokuvamaisiin painatuksiin. Tutustu painatusmenetelmiin täältä.

Räätälöimme yrityksesi tarpeisiin sopivan tuotekokonaisuuden

Näytepalakansiot ja keräilykansiot ovat hyvä esimerkki siitä, että meiltä onnistuu myös kansioiden yksilöinti yrityksesi tarpeisiin. Tutustu referenssit osion näytepalakansioon, jonka toteutimme asiakkaallemme.

Kansiomme ovat kotimaisia, omalla tehtaallamme valmistettuja

Kansioillemme on myönnetty Avainlippu-merkki. Valmistamme kansiot omalla tehtaallamme Suomusjärvellä, joten voit olla varma, että meiltä tilaamasi tuotteet ovat kotimaisia, korkealaatuisia ja kestäviä. Meillä on yli 40 vuoden kokemus saumaus- ja painotuotteiden valmistuksesta. Alihankinta töissä käytämme kotimaisia toimittajia.

Avainlippu tuote on valmistettu Suomessa

Valitse kotimainen, luotettava toimija!

Ota yhteyttä, palvelemme mielellämme.