MUOVIN KIERRÄTYKSELLÄ KOHTI KESTÄVÄMPÄÄ TULEVAISUUTTA

Muovin kierrätys on tärkeä osa ympäristönsuojelua ja askel kohti kestävämpää tulevaisuutta. Kierrättämällä muovia vähennämme jätteen määrää ja säästämme luonnonvaroja. Kun suosimme kierrätysmuovia ja tuemme sen käyttöä, edistämme kiertotaloutta sekä ympäristön kestävyyttä pitkällä aikavälillä. Pienillä teoilla jokainen meistä voi olla mukana tukemassa muovin kierrättämisen positiivisia vaikutuksia ympärillämme. Kannustammekin kaikkia osallistumaan aktiivisesti muovinkierrätysprosesseihin.

Hyötyjä on monia muovin kierrätyksen eri vaiheissa

Logistiikka on avainasemassa muovin keräyksessä, sillä tehokas keräysjärjestelmä varmistaa, että mahdollisimman suuri osa muovista päätyy uudelleenkäyttöön. Muovia voidaan kerätä esimerkiksi kotitalouksista, kaupoista ja teollisuudesta. Kierrätetty muovi voidaan jalostaa uusiksi tuotteiksi eri alojen tarpeisiin.

Muovin kierrättämisen hyödyt ulottuvat laajalle, kuten energiantuotantoon, sillä muovi voidaan polttaa energiaksi sen käyttöiän päättyessä. Tämän ansiosta vähennetään fossiilisten polttoaineiden tarvetta ja samalla tuotetaan uusiutuvaa energiaa. Muovi voi toimia energianlähteenä esimerkiksi voimalaitoksissa. Näin saadaan tuotettua uusiutuvaa energiaa.

Kierrätysmuovin hyödyt ovat moninaiset ja vaikuttavat positiivisesti ympäristöön sekä ihmisten arkeen. Kun muovia kierrätetään, vähennetään uuden muovin valmistamisen tarvetta fossiilisista materiaaleista (öljy), mikä puolestaan säästää luonnonvaroja ja vähentää hiilijalanjälkeä.

Kierrätysmuovi voidaan hyödyntää uusien tuotteiden valmistuksessa, kuten esimerkiksi pulloissa, pusseissa ja erilaisissa pakkausmateriaaleissa. Tämä auttaa säästämään energiaa ja raaka-aineita verrattuna uuden muovin valmistukseen.

Kaiken kaikkiaan muovin kierrättämisen hyödyt ovat moninaiset ja vaikutukset positiivisia niin ympäristön kuormituksen vähentymisen kuin resurssien säästämisen kannalta. Kierrättäminen on aina vastuullista toimintaa ympäristön hyväksi. Muovitehtaamme muovin kierrätyksestä voit lukea lisää aiemmasta blogi postauksestamme täältä.

Ykkösmuovi käyttää kierrätysmateriaaleja muovituotteiden valmistuksessa

Olemme valmistaneet kierrätysmuovista jo pidemmän aikaa muovituotteita, kuten erilaisia muovitaskuja kirkkaasta, kierrätetystä PP muovista. Valikoimastamme löytyy mm. perinteinen ja suosittu ISO 14021 standardoitu L-tasku. Lisäksi valmistamme otetaskuja (rekisteriote), signaali- ja patenttitaskuja ja huomiotaskuja. Huomiotaskuja on nyt saatavilla myös valkoisen ja vaalean harmaan sävyissä. Huomiotaskujen kierrätysaste on noin 80 % muovilaadun mukaan. Kaikkiin muovitaskuihin voidaan painattaa kuvia, kuvioita ja kirjoitusta, esim. yrityksesi logo. Tutustu lisää painatusvaihtoehtoihin täältä.

Kierrätysmuovin käyttö on muovitehtaan vastuullisuutta

Kierrätysmuovin käyttö on osa luonnonsuojelua ja ilmastonmuutoksen hillitsemistä

Raaka-aineen poistaminen luonnosta johtaa vääjäämättömästi maan kulumiseen, joka vaurioittaa ja vahingoittaa ympäristöä. Tällaista ongelmaa ei yksinkertaisesti esiinny kierrätetyn raaka-aineen käytössä. Energiaa käytetään huomattavasti vähemmän kierrätetyn PP muovi materiaalin tuotannossa kuin koskemattoman PP muovi materiaalin tuotannossa fossiilisista polttoaineista (öljy). Alla muovin toimittajamme Lange PSV:n kuvio, joka selventää asiaa myös prosenttiosuuksina.

Kierrätysmuovin hyödyt verrattuna koskemattomaan PP materiaaliin

* Compared to pocket made from 100% virgin PP (Source: Association of Plastic Recyclers, 2020)

Lähde: Lange PSV, Daniel Lamping (tekstiin ja kuvion käyttöön saatu lupa)