MUOVITUOTTEET OVAT KESTÄVYYDELTÄÄN YLIVOIMAISIA

Muovin ekologisuudesta keskustellaan paljon, sillä muovimateriaalia päätyy ympäristöön edelleen liikaa. Muovin kierrätysmahdollisuudet ovat onneksi parantuneet merkittävästi, joten materiaalia pystytään uusiokäyttämään paljon paremmin kuin ennen. Perehdyimme kierrätysmuovin käyttöön aiemmassa blogissamme.

Tässä tekstissä nostamme esiin syitä, miksi paljon parjattu muovi on materiaalina ylivoimainen.

Miksi muovi on ominaisuuksiltaan ylivertainen?

Kestävyys: Muoville on vaikea löytää haastajaa oli kyseessä sitten pakkaaminen, suojaaminen tai säilyttäminen, sillä se on edullinen, luja, kevyt, pitkäikäinen ja kestävä materiaali. Esimerkiksi arkistointikäytössä muovi on ylivoimainen, sillä se on materiaalina kosteutta ja likaa hylkivä. Lisäksi se kestää hankausta, iskuja ja vääntämistä eikä repeydy.

Pitkä elinkaari: Muovin elinkaari on erittäin pitkä. Kestävyytensä ansiosta muovituotteet säilyvät kymmeniä, jopa satoja vuosia hyvässä kunnossa, jonka jälkeen ne voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen. Esimerkiksi muovitasku saattaa kestää käytössä vuosikymmeniä, toisin kuin kartonkinen kansio, jonka käyttöikä kovassa käytössä on huomattavasti lyhyempi.

Korvaamattomuus: Monissa käyttökohteissa, kuten terveydenhuollossa, liikenneturvallisuudessa ja elintarviketeollisuudessa, muovia ei voi korvata millään muulla materiaalilla.

Pieni hiilijalanjälki: Lisäksi muovituotteiden hiilijalanjälki on matala. Niiden prosessointiin tarvitaan alhaisen työstölämpötilan ansiosta vähemmän energiaa kuin kilpaileviin materiaaleihin. Onkin sanottu, että muovia ei pystytä korvaamaan millään muulla materiaalilla, joka olisi prosessoinniltaan yhtä kilpailukykyinen. Suurinta osaa muoveista voidaan kierrättää teoriassa loputtomasti, mikäli lajittelu on hoidettu oikein.

Ykkösmuovi on mukana kierrätystalkoissa

Kuten aiemmassa blogissa kerroimme, myös me Ykkösmuovilla olemme siirtymässä aiempaa vahvemmin kierrätysmuovin käyttöön. Tällä hetkellä valmistamme kierrätysmuovista jo kansiotaskuja ja L-taskuja, mutta laajennamme tuotevalikoimaa heti, kun resurssit antavat myöten.

Valikoimistamme löydät pitkäikäiset muovituotteet, kuten muovitaskut, kansiot ja tarrataskut. Ratkaisujemme ansiosta saat dokumenttien jakamiseen, säilyttämiseen ja esimerkiksi tiedottamiseen laadukkaita tuotteita, jotka pysyvät hyvässä kunnossa vuosikymmeniä. Saat meiltä myös yksilölliset painatukset kaikkiin muovituotteisiin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Leave a Comment