OMA TUOTANTO MAHDOLLISTAA ASIAKKAAN VISION TARKAN TOTEUTUKSEN

Ykkösmuovi Oy täytti 40 vuotta joulukuun 2021 alussa. Oma tuotantomme on vuosien varrella laajentunut Suomusjärven Osuuspankin pienistä kellaritiloista noin 2000 neliön monipuolisiin tehdastiloihin. Tuotannon ja tehtaan jatkuva kehittäminen on tärkeä osa toimintaamme. Oma tuotanto omassa tehtaassamme on Ykkösmuoville sydämen asia ja tekee meistä muovituotteiden ykkösen. Olemme alamme ammattilaisia ja tuotamme toivomasi tuotteet nopeasti, tehokkaasti, taidokkaasti ja joustavasti aina asiakkaidemme tarpeiden mukaan. 

Osuuspankin pienestä kellarista suureen omaan tehdashalliin

Ykkösmuovin historia juontaa juurensa 80-luvun alkuun. Toimipaikkanamme oli silloin Suomusjärven Osuuspankin alakerta. Yrittäjät Ritva ja Risto Suominen ostivat Jussila & Jussila Ay:n, jonka nimeksi pian vaihtuikin Ykkösmuovi Oy. Toiminta laajeni nopeasti, ja jo muutaman vuoden päästä rakennutettiin omat toimitilat, joissa tehtaamme ja toimistomme edelleen sijaitsee. Tehdasta on laajennettu useaan otteeseen toiminnan sekä tuotannon monipuolistuessa ja kasvaessa. Tällä hetkellä yritystä pyörittää Ritvan ja Riston poika Marko, joka on kasvanut ja viettänyt lapsuutensa muovitehtaalla ja siksi se onkin hänelle tärkeä paikka, johon liittyy monia muistoja. Nuorena yksi Markon lempiharrastuksista olikin räätälöidä käsi- ja olkalaukkuja sekä lautapelejä lahjaksi sisaruksilleen.

Oma tuotanto mahdollistaa joustavuutta ja nopeutta

Oma tuotanto on perinteikkäälle perheyritykselle kaiken tekemisen pääpointti. Nimensä mukaan Ykkösmuovi on muovituotteiden ykkönen ja tarjoaa myös ensiluokkaista asiakaspalvelua. Oma tuotanto mahdollistaa joustavuutta ja erilaisia tilauksia pystytään tarvittaessa toimittamaan nopeallakin aikataululla. Raakatavara ostetaan rullina tai arkkeina ja omilla koneillamme työstämme sitä haluttuun muotoon leikkaamalla sekä saumaamalla. Meillä on myös oma paino, joka mahdollistaa tuotteisiin todella monipuoliset painatukset.

Laadukkaat muovituotteet räätälöitynä asiakkaidemme tarpeisiin

Ykkösmuovin laitteisto taipuu moneen. Perinteisten toimistotarvikkeiden lisäksi olemme valmistaneen muun muassa ensiaputarvikkeita, varoituskylttejä, autokaupan henkaritaskuja ja avaimenperiä. Jälleenmyyjiemme kautta tuotamme todella monipuolisia muovituotteita usealle eri toimialalle. Monipuolisen koneistomme avulla pystymme vastaamaan asiakkaidemme toiveisiin todella kattavasti. Innostumme uusista mielenkiintoisista projekteista ja teemme parhaamme toteuttaaksemme asiakkaidemme toiveet ja visiot. Toki olemme myös huippuja brändättyjen toimistotarvikkeiden tuotannossa.

Tuotannon ja toiminnan uudistuksia ympäristön hyväksi

Oman tuotannon sekä tehtaan kehittäminen on meille tärkeää ja pohdimme jatkuvasti keinoja uudistusten toteuttamiseen. Viime vuosina olemme panostaneet erityisesti hiilijalanjälkemme pienentämiseen. Tuotantoon saamme energiaa omilla aurinkopaneeleillamme, ja tehtaamme lämmityksen olemme vastikään päivittäneet ympäristöystävällisempään ilmalämpöpumppulämmitykseen, joka on vähentänyt sähkönkulutustamme huomattavasti. Myös materiaalien suhteen haluamme kehittyä jatkuvasti ja lähes kaikki PP taskumme valmistetaankin tällä hetkellä kierrätetystä muovista. Tämän lisäksi valikoimastamme löytyy myös kartongista valmistettuja tuotteita. Seuraava askel otetaan kohti kiertotaloutta, jota pyrimme omien resurssiemme mukaan edistämään niin paljon kuin mahdollista.

Tutustu tuotteisiimme!

Leave a Comment